Leirskole 6. Trinn

Mandag: 6. Trinn dro på leirskole i uke 40. Vi elevene hadde gledet oss ganske lenge. Vi møtte opp på piren kl. 07:45. Derfra skulle vi ta hurtigbåt. Det tok ca. 2 timer. Etter vi hadde gått av båten og ankommet Hitra, så var vi på et museum som var rett ved sjøen. Der hadde de en powerpoint. Og en type quiz. Etter det tok vi buss til Dalpro hjortefarm. Det så vi hjorter og fikk smake på hjorteburger. Det var godt. Etter det tok vi buss til kvenvær og derfra tok vi båt over til Skårøya leirskole. Da vi kom frem ble vi ganske fornøyde. Det var en fin plass med fint vær. Når vi kom fram skulle vi pakke ut. Det fineste rommet var sovesalen. Etter vi hadde pakket ut så skulle vi møtes i spisesalen. Der skulle vi snakke om reglene og hva vi skulle gjøre når vi var der. Etter det dro vi i fjæra. Der skulle vi ha en konkurranse om hvem som fant flest arter som lever i fjæra. Det var rom 1 mot rom 2. Etter det dro vi tilbake å spiste så ble det fritid.

Tirsdag: Vi våknet å var på dag nummer 2. Vi gledet oss over hva vi skulle gjøre i dag. Så spiste vi frokost senere og laget matpakker etter det. Så skulle vi ut å lære å ro. Da hadde vi forskjellige båtlag. Etter det skulle vi spise lunsj. Det var de matpakkene vi hadde laget. Så når vi var ferdige med lunsjen så badet noen, men noen var ute og satte krabbeteiner. Etter det dro vi tilbake igjen og de andre var ferdigbadet. Senere ble det middag. Da spiste vi fiskepudding. Det var godt. Etter middagen ble det mere fritid. Etter noen timer ble det kveldsmat. Og etter det ble til å med enda mere fritid. Men kl. 22 måtte vi være på rommene men det måtte ikke være stille før kl 23.

Onsdag: På onsdag spiste vi frokost samme tid. Å etter det ble det matpakke laging. Etter det skulle vi på brygga, der skulle vi ut i båt for å trekke krabbeteiner og garn. Vi fikk mange krabber og noen fisker. Vi måtte ta ut alle fiskene og krabbene fordi de skulle kokes. Utover dagen ble det større bølger. Senere gikk vi til varden på en tur. Det som var spesielt med varden, er at når mennene dro ut på fiske for lenge siden så var damene redd for at de ikke skulle komme hjem, så da gikk hun til varden som var på det høyeste punktet på Skårøya og så utover havet. Når vi kom tilbake var det middag. Da spiste vi pasta. Etter det skulle alle på brygga å smake på krabbe. Der lærte vi en del om krbenne og hvordan de skulle renskes. Etter en stund ble det kveldsmat. Da spiste vi pizza. Etter det skulle vi kjøpe noe i kiosken, fordi de hadde en kiosk der vi fikk kjøpe noe. Noen hadde gitt 120 kr da vi dro fra piren som skulle brukes på leirskole t-skjorte. Etter vi hadde kjøpt noe i kiosken var det enda mer fritid. Det var masse fritid på leirskolen. Men vi fikk en trist beskjed om at vi måtte dra hjem en dag tidligere fordi det ble storm på fredagen da vi skulle hjem så vi måtte hjem på torsdagen. Noen ble glade for å dra hjem og noen ble ikke.

Torsdag: Vi hadde frokost tidligere fordi båten gikk tidlig og vi måtte ta buss et stykke. Men etter mat hadde vi matpakke laging, rydding og vasking på rommene. Etter det ble vi delt opp i grupper som skulle ta båt til kvenvær og vente på bussen der. Men de som kom først til kvenvær måtte vente nesten 2 timer på bussen. Det regnet og mange ble iskalde og blaute. Men noen ble igjen å ventet på leirskolen. Da vi hadde ventet på bussen lenge kom den endelig. Alle ble glade. Så tok vi buss til hurtigbåten vi måtte vente en stund. Da skiftet vi klær. Men vi spiste matpakkene der. Å tilslutt kom båten å vi dro hjem til Trondheim. Å ble hentet der.