Partners

Tirsdag 20.10 15 var 1-7 trinn i festsalen. 1.2.3. trinn var sammen, 4.5. trinn var sammen og 6.7. trinn var sammen. Der var søsteren til Elin som jobber i en organisasjon som heter Partners. De som jobber i Partners jobber i Myanmar for at det skal bli bedre og vokse opp der. Barna i Myanmar er veldig fattige. Hun viste oss en video av barna i Myanmar. Videoen handlet om at det var en test der de øvde på hva de skulle gjøre hvis det ble en oversvømmelse eller en stor storm. Hun snakket om at de fattige landene fikk veldig lite i forhold til de rike landene. På Solidaritetskvelden skal Nidarvoll skole samle inn penger til barna i Myanmar. De pengene vi får inn skal Partners bruke til å opne nye skoler, nye skolebøker, mat og et trykt hus. Hun sa også at de ikke hadde noen leker og at det de hadde var gummistrikk. Hva ville du ha lekt med hele ettermiddagen vis du bare hadde noen gummistrikk. Tenk de har ikke sånne leker som oss. De begynner på skolen kl.08.00 og slutter kl.16.00. På skolen har de kanskje en notatbok hver og kanskje en blyant hver og kanskje et viskelær på hele trinnet. På skolen gikk barn fra de var 5 år til de var 15 år. Hele skolen var samlet i et klasserom og det var bare en lærer der. De hadde ingen fotballer eller klatrestativ eller noe. Hva ville du ha gjort ute i fri minuttet vis du ikke hadde noen ting?

Vil du se videoen hun viste oss?
Følge lenken HER til NRK Super. Der kommer du til «Barna i verden», så kan du velge hvilken episode du vil se.

Det var en veldig fin og lærerik samling. Takk for oss! Tora og Silje❤️